Liv Strömquist, sense fre de mà

22/01/2024
  • En el moment actual que ens està tocant viure com a societat, calen veus com la de Liv Strömquist. La il·lustradora sueca posa les seves imatges al servei de la crítica, i no té por a l'hora d'abordar temes tan complexos i sovint estigmatitzats com la sexualitat, la igualtat de gènere o les creixents desigualtats socials. Això sí, sempre amb un
    to despreocupat i humorístic que al mateix temps que t'està donant una bufetada, segur que necessària, que et treu un somriure. Només he llegit dues de les seves obres, però començo a entendre que per llegir-la, s'ha d'estar disposat a rebre un bon sotrac, mentre passes una bona estona.


    Aquesta capacitat de tocar-te el crostó amb els seus textos, va acompanyada d'un estil gràfic molt particular, amb imatges molt caricaturitzades i carregades de simbolisme per on desfilen personatges tan dispersos que van des d'històrics com la Cleòpatra, fins als més actuals, com Leonardo DiCaprio que et connecten de ple, amb el missatge del text. Si a això li sumem una acurada tria del context històric on els situa i les continuades referències a pensadors com Simone de Beauvoir, Sigmund Freud o Byung-Chul Han, ens farem una idea de la força narrativa de la seva obra.


    Jo vaig començar per Dins la sala dels miralls (Editorial finestres), on ens fa qüestionar fins a quin punt som esclaus de la nostra imatge i fins on som capaços d'arribar per uns quants m'agrada i he continuat per saber la seva opinió de com els hi va als sentiments en aquesta època en què impera el narcisisme a No siento nada. En cauran més, segur.
  • Ja sabeu, si voleu fer un passeig pels racons més foscos de la nostra societat, però sobretot si esteu disposats a reflexionar sobre ella, Liv Strömquist és una molt bona manera de començar.




    Cecili Gil

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Registra't amb nosaltres i així podras crear els teus comentaris, explicar les teves experiències i participar al nostre blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.