Els efectes del canvi climàtic a "Fantasmes del tsunami"

03/10/2023
  • A Fantasmes del tsunami de Richard Lloyd Parry, periodista anglès afincat a Àsia, hi trobem un text que narra el terratrèmol i el tsunami patits al Japó l’any 2011. És un treball molt ben documentat i que ens fa conèixer, a banda de la catàstrofe climatològica, una mica més la cultura japonesa.

    L’autor se centra en una escola: en els nens, el professorat i les seves famílies. Aquesta escola tenia un protocol establert, però malgrat això hi van morir molts nens. La investigació arriba a desvetllar perquè no es van poder evitar les morts, l’errònia actuació dels mestres i entra també en els sentiments, pensaments, reaccions i accions de tots aquests pares afectats per la pèrdua dels seus fills. D’aquesta manera coneixem les creences i cultura japoneses en l’actualitat i és molt interessant.

     

    Per altra banda, a mi m’ha fet pensar molt en la responsabilitat del professorat a casa nostra, de tots els que vetllen pels nostres fills en tot moment mentre estan a l’escola.

    ¿Estem preparats per les futures catàstrofes que poden venir? Ja estem tenint inundacions importants a la zona del Delta de l’Ebre, per exemple. Ja han aparegut catàstrofes climatològiques al nostre país en els últims anys, en petites dimensions si comparem amb altres llocs. Però aniran en augment pel canvi climàtic, i pel que fa a protocols per evitar riscos crec que no ens estem posant les piles. Davant d’una situació extrema sempre hi ha caos, però crec que el nostre caos l’hem de començar a treballar, perquè el futur, desgraciadament, es pinta de color negre.

    Lectura recomanada!



    Dolors Olmedo

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Registra't amb nosaltres i així podras crear els teus comentaris, explicar les teves experiències i participar al nostre blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.