Discurs sobre el fill de puta

30/05/2024
  • Per amants de la bona literatura amb un toc d'humor àcid, molt àcid. 
     
    Avui us porto una petita joia literària de l'inclassificable autor portuguès Alberto Pimenta que no us deixarà indiferents, en especial si sou dels que gaudiu amb l'humor negre. 
     
    Que la paraula fill de puta, aparegui en el títol d'un llibre, sobta i justament per això, per la sorpresa i contundència del títol, va ser que vaig començar a fullejar-lo. I ja no vaig poder parar. 
     
    Per l'autor, pensar que fill de puta, és només una manera que tenim els humans d'insultar és caure en un gran error. Els fills de puta existeixen i estan per tot arreu... menys als diccionaris. No hi ha cap entrada a cap diccionari ni enciclopèdia que els defineixi, que ens ajudi a identificar-los, però per això, tenim aquest petit assaig, sens dubte i com diu la contraportada, el més important que mai s'ha escrit sobre el tema. En les seves pàgines, trobareu els trets distintius per identificar-los: quins llocs de la societat ocupen, com es complementen i s'ajuden entre ells per poder continuar sent fills de puta, com es perpetuen educant als seus fills (i als nostres) perquè ho siguin tant o més que ells. Trobareu el típic fill de puta que només vol que facis el que ell creu que és millor i aquell altre, que per res del món et deixarà fer el que tu creus que és millor. Respondreu a la qüestió de si un ja neix fill de puta o es fa i, finalment arribareu a la conclusió que, tot fill de puta és per damunt de tot, fill de puta. 
     
    En només 100 pàgines (en una horeta us l'heu polit) Pimenta fa una sàtira brutal de la societat i les seves contradiccions, i ens porta a fer una profunda reflexió sobre la condició humana i arribar a comprendre la nostra estupidesa. Segurament, en algun moment de la lectura us aturareu i direu "Ep! N'he identificat un". Aleshores, reflexioneu i penseu si us compensaria ser un fill de puta com ell, amb les preocupacions pròpies dels fills de puta com ara aconseguir fer tot allò que volen, com volen i quan volen i que tu no facis allò que vols, quan vols i com vols tret que a ells els interessi... en definitiva un no viure constant, intentant no deixar-te viure. No seria més fàcil allò de viure i deixar viure?  

    Vinga va, intentem no ser fills de puta i estimem-nos els uns als altres una mica més ni que sigui.

     


    Cecili Gil

     

    P.D.: Ho sé, he utilitzat moltes vegades l’expressió fill de puta, però en cap cas ha estat per insultar a ningú. Només feia referència al col·lectiu d’individus del títol del llibre. 


cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.