Comencem l'any amb bon humor

08/01/2024
  • Després d’una llarga temporada de sequera pel que fa a la literatura amb tocs humorístics, ha arribat a les llibreries un bon grapat de llibres per passar-s’ho bé tot llegint.


    Dues editorials catalanes han apostat per l’autor txec del període d’entreguerres Karel Capek. Ja podem llegir en català els seus llibres Àpocrifs (Males herbes) o L’any del jardiner (Angle) i riure amb la seva imaginació i humor subtil. De la mateixa època però d’autor català, es recupera el Monòlegs humorístics i extravagants de Pompeu Gener (Adesiara). Conegut com a Peius, escrigué uns monòlegs hilarants d’influència francesa.

  • No hi falten autors contemporanis que fan una crítica incisiva a temes d’actualitat com Percival Everett amb Els arbres (Angle/De Conatus en castellà) o Tinc un coll que fa pena de Nora Ephron (L’altra/ Asteroide en castellà). I no cal dir que també tenim a les lleixes autors contemporanis de casa nostra que han publicat aquests últims mesos; com Daniel Arbós amb Les males decisions (Empúries), el granollerí Jordi Masó amb Xacona (Males herbes) i l’esperat nou llibre de Sergi Pàmies, A les dues seran les tres (Quaderns Crema) amb aquella ironia tan fina. No podem tancar la llista de llibres per passar una bona estona, l'humor, ben diferent, que ens regala Regina Rodríguez Sirvent amb Les calces al sol, una esbojarrada primera novel·la que ha estat un èxit rotund.


    Eva Portell

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Registra't amb nosaltres i així podras crear els teus comentaris, explicar les teves experiències i participar al nostre blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.