• VIDA DELS SENTITS, LA

    FRAGMENTS D'UNA UNITAT PERDUDA

    MARÍ, ANTONI ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103801 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Una magistral aportació a l’assagística del nostre país.Un repàs als autors cabdals de l’art, la música i la literatura occidentals.Antoni Marí ens proposa un viatge per la geografia artística de la gran tradició europea, espanyola i catalana. Des de Wagner, Schopenhauer i Byron, a Josep Pla, Zurbar...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 16 punts, amb un valor de 0,80 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    16,30 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica amb solapes
    • ISBN : 978-84-96103-80-1
    • Data d'edició : 01/11/2004
    • Any d'edició : 2004
    • Idioma : CAT
    • Autors : MARÍ, ANTONI
    • Nº de pàgines : 220
    • Col·lecció : EL FIL D'ARIADNA
    • Nº de col·lecció : 12
    Una magistral aportació a l’assagística del nostre país.

    Un repàs als autors cabdals de l’art, la música i la literatura occidentals.


    Antoni Marí ens proposa un viatge per la geografia artística de la gran tradició europea, espanyola i catalana. Des de Wagner, Schopenhauer i Byron, a Josep Pla, Zurbarán i Màrius Torres, entre d’altres, «La vida dels sentits» és lluny de l’erudisme impenetrable. Amb un estil creatiu i periodístic alhora, l’autor planteja un diàleg interdisciplinari entre la literatura, la música, la pintura i la filosofia. I, alhora, ens descriu la constel·lació de senyals i impressions que es desprenen de l’obra d’art.

    Una constel·lació de correspondències sobre la qual Marí construeix una interessant teoria de l’estètica, revelada darrere de cada vers, quadre i peça musical que ens comenta.



    Antoni Marí

    Nascut a Eivissa el 1944. És assagista, narrador i poeta. Doctor en Filosofia i Lletres, ha estat professor de Teoria de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona (1979-1989) i actualment és catedràtic d’aquesta disciplina a la Universitat Pompeu Fabra. S’ha especialitzat fonamentalment en l’estudi de les idees estètiques, literàries i musicals dels segles XVIII i XIX.

    Entre d’altres, ha publicat l’antologia del Romanticisme alemany «El entusiamo y la quietud» (1979), i els assaigs «L’home de geni» (1984, Premi de la crítica Serra d’Or), «La voluntat expressiva» (1988, Premi Nacional) i «Formes de l’individualisme» (1994, Premi de la crítica Serra d’Or), i «Tàpies, certeses sentides» (2003). En narrativa, és autor de «El vas de plata» (1991, premis Ciutat de Barcelona i de la crítica Serra d’Or) i «El camí de Vincennes» (1995, Premi Prudenci Bertrana i Premi de la crítica Serra d’Or), novel·la filosòfica que transcriu un diàleg entre Jean-Jacques Rousseau i Denis Diderot, i Entspringen (2000). Com a poeta, ha publicat «El preludi» (1979), «Un viatge d’hivern» (1989, Premi Nacional de la crítica) i «El desert» (1998, Premi Cavall Verd), recollits en el volum «Tríptic des Jondal» (2003).

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.