• PENSAR L'ART

    KANT, NIETZSCHE, TÀPIES, BAUÇÀ

    CUTILLAS, ABEL ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496521148 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Abel Cutillas ens descobreix en 32 dies les claus per entendre la creació de l’art, de la mà de filòsofs com Kant, Nietzsche, Tàpies i BauçàCrear, imaginar, compondre... pensar l’art Els fonaments filosòfics de l’art contemporani se-gueixen sent un tema de discussió. Més enllà del treball de la crít...
    Ancho: 130 cm Largo: 170 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 9 punts, amb un valor de 0,45 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    9,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Otros
    • ISBN : 978-84-96521-14-8
    • Data d'edició : 01/02/2006
    • Any d'edició : 2006
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : CUTILLAS, ABEL
    • Nº de pàgines : 104
    • Col·lecció : IDEES
    • Nº de col·lecció : 12
    Abel Cutillas ens descobreix en 32 dies les claus per entendre la creació de l’art, de la mà de filòsofs com Kant, Nietzsche, Tàpies i Bauçà

    Crear, imaginar, compondre... pensar l’art


    Els fonaments filosòfics de l’art contemporani se-gueixen sent un tema de discussió. Més enllà del treball de la crítica i dels historiadors, la reflexió sobre l’origen de les idees que possibiliten un fenomen tan extraordinari com el de l’art, segueix sent necessària avui en dia. El punt de vista filosòfic aplicat a l’art contemporani no pretendrà respondre sobre el valor de determinades obres clau, ni voldrà tampoc resseguir l’evolució dels gèneres artístics. La filosofia s’ocupa del perquè de les coses, en aquest cas concret del perquè de l’art contemporani. La resposta filosòfica, doncs, versarà sobre allò que fa possible l’art contemporani; en altres paraules, sobre com es pensa i com es pot pensar l’art.

    Superada una certa moda filosòfica que pretenia presentar la contemporaneïtat com un tall radical respecte tot allò anterior, aquí l’autor defensa una línia de continuïtat. Una idea compacta de la modernitat, situant-la al voltant de dos autors centrals en aquesta: Kant i Nietzsche, i mostrant com les seves idees fructifiquen en alguns dels artistes dels nostres dies, a primera vista completament allunyats de la filosofia.

    El text es construeix a partir d’una estructura de fals dietari: cada dia significa una aportació nova a l’argument i alhora una revisió d’aquest. La marca de la temporalitat concedeix a cada moment de l’assaig una doble caracterització: fixant-lo, perquè és text; i obrint-lo, perquè és temps.



    Abel Cutillas

    Va néixer a Vinaixa l’any 1976. És llicenciat en Filosofia i en Història per la Universitat de Barcelona. Actualment cursa el doctorat de filosofia a la mateixa universitat sobre un tema kantià.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.