• CURIOSITAT, LA

    D'ORS, EUGENI QUADERNS CREMA Ref. 9788477274711 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    «Com el riure i com la paraula, la curiositat és pròpia de l’home. Un gos o un ximpanzé coneixen només obscurament els objectes que, d’una manera immediata, es relacionen amb les necessitats o amb els hàbits de la seva vida; cap temptació els porta als altres objectes que, de moment, no estan inclos...
    Ancho: 130 cm Largo: 210 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 14 punts, amb un valor de 0,70 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    14,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Otros
    • ISBN : 978-84-7727-471-1
    • Data d'edició : 01/10/2009
    • Any d'edició : 2009
    • Idioma : Catalán
    • Autors : D'ORS, EUGENI
    • Traductors : 0000001764000
    • Ilustradors : /
    • Nº de pàgines : 128
    • Col·lecció : ASSAIG
    • Nº de col·lecció : 40
    «Com el riure i com la paraula, la curiositat és pròpia de l’home. Un gos o un ximpanzé coneixen només obscurament els objectes que, d’una manera immediata, es relacionen amb les necessitats o amb els hàbits de la seva vida; cap temptació els porta als altres objectes que, de moment, no estan inclosos en l’angle de la llur utilitat. Però un instint superior porta a l’home, precisament, amb més vivesa vers aquests objectes que, per un instant, li són inútils. L’home és un animal curiós. Com el primer moviment d’un infant al qual es dóna una joguina és de conèixer el secret i mecanisme d’aquesta, així el primer moviment de l’home, i un dels seus impulsos més originaris, ha estat el conèixer què és i com funciona aquesta magna joguina que Déu li ha donat i que s’anomena l’Univers». La curiositat és un «assaig epistemològic» d’Eugeni d’Ors, escrit a l’entorn de l’any 1911, que ha restat inèdit fins ara. És una lliçó acadèmica en forma d’història cronològica sobre els grans homes de ciència i pensament que han fet avançar el coneixement de la humanitat i el progrés cien­tífic. Des del relat bíblic, els egipcis i la Grècia clàssica fins al Renaixement i els albors del Romanticisme, Ors repassa les personalitats que, com ell mateix, adopten el concepte de «curiositat» entès com a instint de coneixement, com a impuls per comprendre, com a «apetit d’emoció», com a l’element clau que empeny a filosofar.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.