• PLURALISME CONFESSIONAL A CATALUNYA (IDEES, 21)

    GRIERA, MARIA DEL MAR ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002901 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    VII Premi Idees d'Assaig BreuLa diversitat religiosa a Catalunya, ahir i avuiEl mapa religiós català es troba en plena ebullició. Evangèlics, musulmans, budistes o ortodoxos són algunes de les confessions religioses, entre moltes altres, que, any rere any, obren nous centres de culte arreu del país....
    Ancho: 130 cm Largo: 170 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 11 punts, amb un valor de 0,55 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    11,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Otros
    • ISBN : 978-84-15002-90-1
    • Data d'edició : 01/01/2012
    • Any d'edició : 2012
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : GRIERA, MARIA DEL MAR
    • Ilustradors : /
    • Nº de pàgines : 144
    • Col·lecció : IDEES
    VII Premi Idees d'Assaig Breu



    La diversitat religiosa a Catalunya, ahir i avui

    El mapa religiós català es troba en plena ebullició. Evangèlics, musulmans, budistes o ortodoxos són algunes de les confessions religioses, entre moltes altres, que, any rere any, obren nous centres de culte arreu del país. Alhora, les esglésies catòliques estan més buides que dècades enrere, els rituals laics de casament guanyen popularitat i els escenaris urbans esdevenen terra fèrtil per a l'expansió de moviments que, a mig camí entre la filosofia i la religió, promouen noves formes d'espiritualitat. Aquests canvis, però, fan emergir noves polèmiques: debats sobre el rol dels símbols religiosos en l'esfera pública, manifestacions de veïns contra els nous espais de culte o discussions sobre el finançament de les organitzacions religioses.

    Aquest assaig, mereixedor del VII Premi Idees d'Assaig Breu, neix amb la voluntat de transcendir la mirada més immediatista, i a vegades esbiaixada, entorn d'aquestes qüestions. Amb aquest objectiu, les polèmiques recents se situen en un context històric més ampli, mostrant que la diversitat religiosa no és fruit exclusiu de les darreres migracions i que els debats sobre el rol de la religió en l'esfera pública es remunten a més d'un segle enrere. És imprescindible recordar que la història catalana és plena d'heretges, heterodoxos, lliurepensadors i creients de religions diverses que han tingut un paper clau per fer del nostre un país més complex i més respectuós amb la diversitat.

    Coedició amb el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis.



    Maria del Mar Griera

    És professora lectora del departament de Sociologia de la UAB i investigadora de l?equip de recerca ISOR i del Centre de Sociologie des religions et d'Éthique Sociale de la Universitat Marc Bloch (Estrasburg). Ha estat investigadora convidada a universitats arreu del món i ha rebut nombrosos premis per les seves recerques, com el premi Manuel Sales i Ferré de l'IEC a la millor tesi doctoral (2010) o el premi Rogeli Duocastella d'investigació en Ciències Socials (2003) entre d'altres. Al llarg de la seva trajectòria com a investigadora ha participat i coordinat diversos projectes de recerca en el camp de la sociologia de la religió i la cultura.


Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.