• CRITERI PERDUT, EL (IDEES. ASSAIG BREU 8)

    DE L'EDUCACIÓ REPUBLICANA AL «ZAPPISME» INTEL·LECTUAL

    LURI, GREGORI ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103832 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Una anàlisi amena del projecte escolar i educatiu del segle XXI.La crisi de la institució escolar –els seus motius de fons, no les reformes legislatives conjunturals– és un tema que causa preocupació i provoca debats aferrissats entre els diversos col·lectius implicats.Alguns signes de la decadència...
    Ancho: 130 cm Largo: 170 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 6 punts, amb un valor de 0,30 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    6,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica amb solapes
    • ISBN : 978-84-96103-83-2
    • Data d'edició : 01/11/2004
    • Any d'edició : 2004
    • Idioma : CAT
    • Autors : LURI, GREGORI
    • Nº de pàgines : 72
    • Col·lecció : IDEES
    • Nº de col·lecció : 8
    Una anàlisi amena del projecte escolar i educatiu del segle XXI.

    La crisi de la institució escolar –els seus motius de fons, no les reformes legislatives conjunturals– és un tema que causa preocupació i provoca debats aferrissats entre els diversos col·lectius implicats.

    Alguns signes de la decadència de l’escola podrien ser la desaparició de l’esforç personal de l’alumne i la seva substitució per didàctiques de l’interès; el «zapping» com a forma predominant de la pràctica intel·lectual; la renúncia progressiva a la redacció de textos complexos i a la seva exposició oral; la progressiva introducció de pràctiques de «debat», que reforcen el costum de l’alumne de blindar-se darrere de la seva opinió; o el dogma que el paper fonamental de l’escola és el foment de l’autonomia de l’individu.

    En aquest esplèndid assaig –que va rebre una menció especial del jurat del Premi IDEES d’Assaig Breu en l’edició del 2003–, Gregorio Luri afirma que aquesta realitat significa la fi del projecte pedagògic de l’escola republicana francesa i del model de societat que aquesta volia contribuir a crear (en la que la instrucció pública, la ciutadania i la república formaven un tot).

    A través d’un subtil joc de desvetllaments successius, l’autor defensa la importància de la responsabilitat personal (que significa assumir el deute que l’alumne té amb la societat i amb les generacions que l’han precedit) i critica l’absència dels conceptes de «criteri», «virtut» i «voluntat» en el vocabulari (i en la pràctica) pedagògic actual.



    Gregorio Luri (Azagra, Navarra, 1955)


    Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, treballa com a professor de Filosofia en un Institut de Batxillerat. Ha publicat, entre d’altres, «L’aventura d’una ciutat» (Grijalbo, 1991), «El proceso de Sócrates» (Trotta, 1998) i «Prometeos. Biografía de un mito» (Trotta, 2002). Amb «Esbós del vol de l’àliga» (Columna, 1998), va guanyar el Premi de Poesia «L’Espurna del Clot» de 1998.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.