• SOBRE EUROPA I ALTRES COSES

    PUJOL, JORDI ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103665 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Una anàlisi privilegiada del vell continent amb la veu d’un gran estadista català compromès amb Europa.Una reflexió imprescindible davant del repte de la Constitució europea i l’encaix que hi ha de tenir Catalunya.Per formació i des de l’inici de la seva militància política, Jordi Pujol ha estat un ...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 15 punts, amb un valor de 0,75 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    14,80 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica amb solapes
    • ISBN : 978-84-96103-66-5
    • Data d'edició : 01/10/2004
    • Any d'edició : 2004
    • Idioma : CAT
    • Autors : PUJOL, JORDI
    • Nº de pàgines : 158
    • Col·lecció : EL FIL D'ARIADNA
    • Nº de col·lecció : 10
    Una anàlisi privilegiada del vell continent amb la veu d’un gran estadista català compromès amb Europa.

    Una reflexió imprescindible davant del repte de la Constitució europea i l’encaix que hi ha de tenir Catalunya.


    Per formació i des de l’inici de la seva militància política, Jordi Pujol ha estat un europeista compromès i actiu, que ha incentivat el paper i la imatge de Catalunya en el vell continent. El lema «el món de Catalunya és el Món» exemplifica el seu ideari, entenent que Europa és l’escenari principal per a la vocació internacional de Catalunya.

    Jordi Pujol manté, després de la seva llarga trajectòria a la Generalitat, un intens contacte polític amb la realitat i la història d’Europa. «Sobre Europa (i altres coses)» inclou textos i conferències que precisen la seva visió sobre la construcció europea (amb temes candents com la Constitució Europea o la incorporació de països d’Europa de l’Est), sobre el reconeixement de Catalunya, sobre les aspres relacions amb els Estats Units, etc. Una radiografia d’Europa amb accent català.



    Jordi Pujol i Soley

    Va néixer a Barcelona el 1930, és casat i pare de set fills. Llicenciat en Medicina, ha estat president de la Generalitat de Catalunya durant vint-i-tres anys (1980-2003). Fou empresonat durant l’etapa franquista. El 1974 entrà a la política amb la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya, de la qual fou el primer secretari.

    Com a president, a més d’una tasca de reconstrucció nacional, cultural, social i econòmica de Catalunya, ha apostat fort per la integració i la projecció catalana dins d’Europa. En aquest sentit, el seu govern creà el Patronat Català Pro Europa (1982) i l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació (1989). Jordi Pujol ha contribuït a la creació de la Comunitat de Treball dels Pirineus i de l’Euroregió -amb les regions de Languedoc-Rosselló i Midi Pyrenées-, l’Assemblea de Regions d’Europa (1985), de la que en fou president (1992-1996), i el Comitè de les Regions (1994).
    A més de diversos llibres de temàtica catalana i espanyola, Pujol ha publicat obres d’àmbit europeu com
    «Afirmación catalana de europeísmo» (1985), «Apport et role des régions dans la construction européenne» (1985), «The regions of Europe in the perspective of 1992» (1989), «El papel de la Europa mediterránea» (1990) i «Pensar Europa» (1993).



    Web
    de Jordi Pujol


Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.