• CRONICA DE L'ANTIFRANQUISME A CATALUNYA

    COLOMINES, JOAN ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496103061 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    Les vivències d'un lluitador per les llibertats nacionalsAquesta «Crònica de l'antifranquisme a Catalunya» és un relat col·lectiu, coral, de la resistència catalana contra la dictadura. Els textos aquí aplegats van ser escrits per l'autor entre el 1958 i 1977, mentre duia a terme una intensa activit...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 20 punts, amb un valor de 1,00 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    19,75 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Otros
    • ISBN : 978-84-96103-06-1
    • Data d'edició : 01/04/2003
    • Any d'edició : 2003
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : COLOMINES, JOAN
    • Nº de pàgines : 392
    • Col·lecció : EL FIL D'ARIADNA
    • Nº de col·lecció : 2
    Les vivències d'un lluitador per les llibertats nacionals



    Aquesta «Crònica de l'antifranquisme a Catalunya» és un relat col·lectiu, coral, de la resistència catalana contra la dictadura. Els textos aquí aplegats van ser escrits per l'autor entre el 1958 i 1977, mentre duia a terme una intensa activitat política clandestina. Són textos escrits en viu, que de vegades van ser publicats a les revistes de l'exili i als butlletins del Front Nacional de Catalunya, el principal partit nacionalista català d'aquella època, i del qual Colomines va arribar a ser-ne secretari general. De vegades, però, són fulls solts del dietari que l'autor ha anat escrivint al llarg de la seva vida i que, per ara, resta inèdit. La crònica any rere any d'empresonaments, d'assassinats i de sancions imposades pel règim franquista se sobreposa al que l'autor ens explica sobre les campanyes cíviques i de l'oposició, les vages obreres i estudiantils i, al capdavall, sobre la lluita pel restabliment deomocràtic, l'amnistia i l'estatut d'autonomia.





    Nascut a Barcelona el 1922, és metge, escriptor i polític. Durant el franquisme milità al Front Nacional de Catalunya (1958-1972) i al Partit Popular de Catalunya, que fou un dels grups que van confluir en el Partit Socialista de Catalunya-Congrés el 1976. Fou un dels fundadors i el primer president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics (1976-1989). El 1977 va ingressar a CDC i del 1980 al 1992 va ser diputat al Parlament de Catalunya, on va ser president de la Comissió de Política Cultural i secretari de la de Drets Humans. Ha estat, també, director del programa Pelac i president de la Comissió de Lectorats de Catalunya a les universitats espanyoles.

    Va ser editor de la revista «Poemes» i ha publicat llibres de medicina: «El diagnòstic biològic» (1974), «Els grups sanguinis» (1972), «El laboratori clínic» (1991); de poesia, que aplegà en el volum «Autoretrat» (1987), textos teatrals: «Teatre 1964-1974» (1974) i sobre llengua: «La llengua nacional de Catalunya» (1992). La seva tasca com a crític literari a «Serra d'Or» va quedar reunida a «La poesia, un combat per Catalunya» (1979). El 1999 va començar a publicar els seus escrits memorialístics: «El compromís de viure» que obtingué el premi de la Fundació Ramon Trias Fargas, i «El rostre humà del Parlament» (2002). Té la Creu de Sant Jordi.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.