• EXILIATS PROSCRITS DEPORTATS

    VILANOVA, FRANCESC EMPURIES Ref. 9788497872072 Altres de la mateixa col·lecció Altres del mateix autor
    La caiguda de la Segona República espanyola va provocar un dels èxodes més impressionants del segle XX. Entre el 26 de gener i el 10 de febrer de 1939, gairebé mig milió de persones, entre civils i militars, van creuar la frontera amb França. Gent de tota classe i condició, famílies senceres, soldat...
    Dimensions: 11 x 215 x 139 mm Peso: 245 gr
    Registra't i guanya punts amb totes les teves compres. Al comprar aquest producte, podràs obtenir fins a 17 punts, amb un valor de 0,85 € per a la teva propera compra.
    Sense Estoc - Consultar disponibilitat
    16,70 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica
    • ISBN : 978-84-9787-207-2
    • Data d'edició : 01/10/2006
    • Any d'edició : 2006
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : VILANOVA, FRANCESC
    • Nº de pàgines : 144
    • Col·lecció : BIBLIOTECA UNIVERSAL EMPURIES
    • Nº de col·lecció : 210
    La caiguda de la Segona República espanyola va provocar un dels èxodes més impressionants del segle XX. Entre el 26 de gener i el 10 de febrer de 1939, gairebé mig milió de persones, entre civils i militars, van creuar la frontera amb França. Gent de tota classe i condició, famílies senceres, soldats i dirigents polítics, mestres i intel·lectuals, funcionaris i militants anarquistes, van caure literalment sobre regions frontereres com el Rosselló, la Cerdanya o el Vallespir. Arribats a França, la majoria dels refugiats coneixerien la duresa dels camps d’internament a les platges rosselloneses (Sant Cebrià, el Barcarès, Argelers...) i respirarien l’hostilitat dels sectors més conservadors de la III República, que veien amb simpatia la victòria franquista. Per a molts d’aquests refugiats, els camps francesos van ser el pròleg d’un nou viatge a l’infern: la deportació als camps d’extermini alemanys a partir de l’estiu de 1940. A Exiliats, proscrits, deportats, Francesc Vilanova repassa el primer exili dels republicans, aquell que neix amb la caiguda de Catalunya i viu la derrota francesa a mans dels alemanys el juny de 1940: un primer exili marcat per la duresa, la misèria i els patiments, però també marcat pel coratge dels seus protagonistes. Perquè els homes i dones d’aquest primer exili van demostrar una extraordinària voluntat de sobreviure i reorganitzar-se en els camps d’internament francesos, mentre continuaven lluitant per un futur millor.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.